fredag 24. mai 2013

Utgangspunktet..


                  

 Før og etter bilder ev vel påkrevd når en driver med totalrenovering av et hus, så her kommer bilde av huset sånn det så ut da vi tok over. Ikke spesielt fint, men vi falt for potensialet og den fine tomta med helt utrolige solforhold.. Bortsett fra i disse regnværsdager da riktignok.
                                         Før:


Underveis:  Nye og litt mindre vinduer samt. verandadør er satt inn. Den nye panelen snekker'n slo på har jeg grunnet i en gråfarge som vi tror vi skal male hele huset i. Blir nok en anelse mørkere i heldekkende maling, da dette er beis. Men fargen: Zink synes jeg er så fin, skal bli en fryd å få hele huset slik! Innvendig i stua, her mangler det bare å bli ferdig med lekting, få det elektriske på plass og ikke minst få satt inn ekstra isolasjon før det er klart for platelegging.


Og vips.. Så var platene på plass! hehe, jeg elsker ferdig malt mjøspanel, etter utallige uker med med gul glava både på vegger og tak, så var det utrolig herlig og endelig få se litt finish!
 Taket eller himlinga som det egentlig heter kom opp først i løpet av to søndager, så tok vi gulvet mens vi ventet på elektriker'n og deretter kom veggplatene opp.
  Jeg er så takknemlig for den dugnadshjelpen vi har fått fra familien og ikke minst nabo'n til  mamma og pappa. Oppi all oppussinga har vi vært mye syke og svake begge to, og da var det godt å få hjelp til innspurten så stue og kjøkken ble levelig til jul!                                                     Juletre og peiskos ble det jammen også
'

Gleden var stoor da finish som utforinger og lister kom på plass like på nyåret. Wow,wow,wow.. Man skulle ikke tro at det var så mye å fryde seg over men jammen det var det! Uten utforinger og uten lister så kan det nesten ikke regnes som et rom syns jeg. Alle slike detaljer er det som setter prikken over i'en forutenom interiøret da, og selv om vi fortsatt har igjen litt småpirk her og der (og det utrolig kjedelig å ha igjen  småpirk etter en lang pause fra jobbinga) så er det veldig viktig med pauser!

 Bare ikke la pausene gli over i å begynne på nye prosjekter før det som er påbegynt er ferdig. Det har vi nemlig vært bestemte på helt fra starten, men det vi ikke visste var at for å gjøre en døråpning ferdig må også baksiden være ferdig, noe som i vårt tilfelle betyr at vi måtte jobbe med gangen også før vi får ordnet utforinger i døråpningene og  listet ferdig  siste veggen på stua og kjøkkenet..Nå er vi heldigvis i god gang med å bli ferdig med småpirket og oppussing av den andre gangen vår.. En god følselse..


                                                      

                            Over her er pappa og nabo'n så og si  ferdig med utforing av stuevinduene.


 I dag så ble det mest underveisbilder, men etterbilder kommer  det og, bare den bittelille siste finishen blir ferdig, akkurat  nå mangler det noen hjørnelister, bitteliten skvett med maling og det er litt for mange sofaer i stua, en skal selges, en annen skal ha nytt trekk og den siste og minste er perfekt slik den er.. Bilder kommer..

 SOLA glimter med sitt samvær i dag, deilig etter mange dager med regn!
 Ha en super fredag!
 Klem Marianne! :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar